signesgoda.blogg.se

Bara det allra bästa, det goda !

Dagens lunch och knäckebrödsbak

Kategori: Allmänt

Lagade en mycket god lunch idag i form av chili/citrusmarinerad kyckling med varm bulgursallad. Det blev gott mättande och värmande i vinterkylan. chili och citrus är två smaker jag är väldigt svag för men inte trott passar så bra tillsammans, men så fel jag hade. Smakerna gifte sig perfekt till denna rätt och gav en bra balansm mellan hett ch syrligt. en rostade mandeln blev pricken över i:et.
recept för två personer:

Chili/citrusmarinerad kyckling:
300g strimlad kyclingfilé
1 msk sambalolek
1/2 citron salt & peppar
1 msk olivolja
blanda sambal, rivet citronskal och citronsaft i en bunke, lägg i kycklingen, salta och peppra och ställ in bunken i kylen ett par timmar.
 
varm bulgursallad:
2 port bulgur
1/2 zucchini
1/2 paprika
1/2 rödlök
ruccola
1 msk olivolja
salt & peppar
Topping:
1/2 dl matyoghurt
rostad mandel
 
koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Skiva zucchinin och rödlöken, tärna paprikan och fräs gränsakerna i oljan. Blanda de varma grönsakerna med bulgur och stek sedan kycklingen i oljan. Blanda även i kycklingen och vänd sist ner ruccolan. Servera med en klick matyoghurt och rostad mandel. Enjoy!
 

Passar även på att lägga upp receptet på knäckebrödet jag bakade igår. Receptet hittade jag på mjölförpackningens baksia (risentas majsmjöl). dock ändrade jag om det lite och resultatet blev mycket gott :)
ingredienser:
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
 
blanda alla torra ingredienser och häll över det kokande vattnet, rör och och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 50 minuter i ugnen på 175°.
Enkelt men sååå gott.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: