signesgoda.blogg.se

Bara det allra bästa, det goda !

Våffelhelg

Kategori: Allmänt

Hej finisar !
återigen förlåt för så sjukligt dålig uppdatering men i helgen har jag umgåtts så mycket jag kan med mina älskade vänner som är hemma på påsklov. Jag själv känner att jag är inne i en svacka just nu då ingenting är roligt, jag orkar inte göra någonting och jag frågar mig själv vad det är jag vill med mitt liv. Och jag vet verkligen inte vad jag vill med mitt liv, tanken på framtiden skrämmer mig och sådana här dagar då jag helst bara vill krypa ner under täcket och aldrig mera gå upp plågas jag av dedär tankarna som gör att jag tvekar på mig själv. De säger till mig att allt jag ger mig in på är dömt att misslyckas, de sprider en sådan negativ energi att min kropp inte blir kapabel att göra någonting... Så i helgen har jag träffat människor som gör mig glad, människor som förstår och människor som är det finaste jag vet, mina vänner. 
Jag vill ber er läsare om hjälp... vad gör ni då mörkret smyger sig på ? händer det er? och vad har ni för knep för att hitta de positiva sakerna som gör livet sådär härligt och underbart som det annars brukar vara ? Så vad jag skulle vilja höra från er är era bästa självpeppningstips. Jag vet att ni läser och ser det här så tveka inte lägg en liten kommentar med ert bästa tips ni har för att peppa er själva ! 
kramar
Tre dagar i rad har jag nu gjort supergoda våfflor till frukost, det blev lite olika varianter och idag fick det bli en nyttig variant med kokos:
2 våfflor(1 person):
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 msk havregryn
1 msk kokos
1/2 mosad banan
blanda ihop alla ingredienserna och grädda smeten i våffelhjärn 2-3 minuter.
idag serverade jag våfflorna med kesokvarg, hallonsås och mango.
äter alltid mina våfflor med händerna, precis osm med både tacos och pizza blir det mycket godare då och precis som en hamburgare också smakar mycket bättre med bestick...

Bästa mellanmålet

Kategori: Allmänt

Hej på er !
Ledsen att det varit så dåligt bloggande den senaste tiden men det har varit så mycket annat och då har tyvärr bloggen blivit lidande. Idag har jag i vilket fall som helst sagt hejdå till resten av familjen som nu är påväg till fjällen. Senare ska jag iväg på lite fest med mina kompisar och innan jag börjar laga maten vi ska äta innan vi sticker så passade jag på att slänga i mig mitt nya favoritmellanmål ! 
Quinoariskaka med kalkon och avocadokeso (1/2 mosad avocado blandad med 2 msk keso)  toppat med lite grönt, sjuuukt bra kombo !

fluffigt, glutenfritt formbröd

Kategori: Brödbak

Igår hade mamma gjort en gulachsoppa som vi åt till lunch och till det vill man ju ha vilöksbröd!? Så jag passade på att baka ett bröd som jag länge velat testa. Jag tog inspiration från Emmas kokosbröd men bytte ut kokosmjölet mot rismjöl och ändrade lite annat också då jag inte tror att kokos och vitlök går så bra ihop... 
hur som helst resultatet blev över förväntan och det var supergott att vitlöksrosta i grillpannan :)
Recept:
4 ägg
1 dl rismjöl
3 krm salt
2 tsk bakpulver
1 msk pofiber
1 msk fiberhusk
50g smält kokosolja (eller annat matfett)
Sätt ugnen på 175°.Blanda ihop alla torra ingredienser, visspa äggen fluffiga och rör sedan ner de blöta ingredienserna med de torra.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, strö över lite sesamfrön och grädda i ca 30 min i ugnen.
för vitlöksrostat bröd; gnid in brödskivorna i vitlök och stek dem sedan ca 2 minuter på varje sida i en grillpanna.

Have compression with yourself

Kategori: Allmänt

Godmorgon !
Jag var sjukt trött är jag vaknade i morse, men att rulla upp persiennerna och mötas av sol är nog det bästa som finns. Det blev en grötfrukost (idag igen) som toppades med mitt favoritbär, jordgubbar. Dock var de ganska smaklösa och inte alls som de jordgubbar man plockar frön mormors land och äter direkt på plats om sommrarna. Men men, det är ju alltid något i alla fall. Dagens te blev ett Yogi te med smak av Jasmine, jag gillar Yogi's teer och deras små fina citat. :) 
Resten av dagen bjuder på brödbak, prommenad i solen och hemkomst av bror. Ha en fin Onsdag, kramar!

En grötfrukost i smålandsanda

Kategori: Frukost

Godmorgon på er !
Idag när jag vaknade upp hemma hos mamma och pappa var det enda jag ville ha till frukost gröt, det blev en där goda ''extraalltgröten'' idag igen ;)
Ha en fin tisdag, kramar!

Stockholm !

Kategori: Allmänt

Hej och förlåt igen för det otroligt dåliga uppdaterandet, hoppas ni har haft en bra helg. Min helg har varit helr underbar, det var så oerhört roligt att äntligen få träffa mina pinglor hemma i Stockholm , har saknat dem så mycket! Nu sitter jag motvilligt på tåget tillbaka till småland men förhoppningsvis är det bara ett par veckor/månader kvar tills jag är redo att flytta hem igen :) 
Så vad har jag gjort i helgen då ? tja jag har mest hängt med M och T, vi har fikat, sett på bio, och de har fått mig att skratta, tror inte jag hört mitt eget skratt på evigheter. Så härligt. jag har även hunnit med lite shopping både bland kläder och i min favoritbutik, gryningen. Kommer ett inlägg om vad jag inhandlade där senare i veckan. 
Här bjuder jag på lite ''weekendbilder'', enjoy ;)

Första kvällen bjöd M&T på en awsome fläskfilégruta med pasta och en megasallad till det !

Vi åt på favorithaket vapiano, två gånger ! 
Vi är stammisar där så det bjukar räcka med att säga; ''vi tar det gamla vanliga'' men denna bild är vågad för då skippade jag den sedvanliga räk/chilipastan och tog en med kyckling, fänkål ohc grädde, den kan jag varmt rekommendera :)
Vi strosade runt i stan och fikade flera gånger, här är en smoothie med müsli från Götgatan stories, men vi hann även med att besöka både svarta lådan ohc Le café som är två bra ställen om man vill ha ett lite nyttigare fikaalternativ :)
Jag har ätit en snabblunch på Blue berry lifestyle !

jag har ätit massor utav äggmackor.....
och jaaa det blev mycket matbilder, men dte är ju en matblogg, right?
sist men inte minst har vi köpt matchande velourdresser, guess who's me!?

Ett litet ursäktande !

Kategori: Allmänt

Hej på er !
Jag är ledsen för att bloggen legat nere de senaste dagarna men jag är och hälsar på i Stockholm och har ite riktigt haft tid att blogga.  Men jag lovar att bjuda på ettg långt härligt blogg inlägg om Vistelsen här i stockholm, så länge får ni njuta av en härlig frukostbild ;)
Getmjölksyoghurten från Gryningen kan jag verkligen rekommendera ;)

Tunnbrödsfrulle

Kategori: Frukost

Godmorgon på er !
Idag blev det en frukost tillsammans med mamma. Jag åt en bär/soyasmoothie och hembakt tunnbröd med skinka, keso och spenat. Lagom mätt är jag nu redo att möta dagen, hoppas ni får en fin dag, kramar !

Soya/bärsmoothie:
1,5 dl soyayoghurt
1 dl blandade bär
1/2 banan
ev. lite honung eller annan sötning
toppades här med lite kokos !

Receptet på det hembakta tunnbrödet kommer senare !

Ett stycke färgglad lunch

Kategori: middag

Tack fina ni för responsen på inlägget om psykisk ohälsa, jag känner att det är ett viktigt ämna som vi alla borde prata mer öppet om. så återigen, tack!
Nu sitter jag här och redigerar lite bilder, skriver ner lite recept, läser bloggar och väntar på att mamma ska laga min favorit rätt. Idag har jag bara tagit det lugn, bakat lite och lagat lunch till mamma. Det blev en riktigt färgsprakande lunch i form av en variat på kikärtsbollar med quinoasallad samt grillad getostzucchini. 
Recept (2 personer):
1 burk kikärtor
1-2 vitlöksklyftor, beroende på storlek och styrka
2 tsk fiberhusk
1 tsk salt
peppar
massa torkad oregano!
mixa samman alla ingredienser utom fiberhusk, tillsätt sedan det och forma runda bollar av smeten (jag fick 8 mellanstora) och griljera i ugnen 20-30 minuter på 200°. medan kikärtsbollarna lagar klart sig själva fixar du snabbt Quinoasallad:
2 portioner quinoa (enlegt förpackningen)
3 rivna rödbetor
1 bit riven rotnelleri
4 msk creme fraische
salt&peppar
koka quinoan enligt förpackningens anvisningar, blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Till detta serverade jag grillad getostzucchini, skina zucchinin i 3-5mm tjocka skivor, lägg en skiva getost emellan och grilla dem i grillpannan 2 minuter på varje sida. 
Visst blir man glad av alla härliga färger på tallriken, enjoy!

Chocolate muffin' with caramel frosting !

Kategori: Allmänt

mmmmmmmm här kommer ett recept på ett riktigt lyxigt mellis/kvällis eller när du nu känner för o äta det, nämligen choklad/valnötsmuffins med kolafrosting. 
Recept (6 muffins):
2 ägg
1 mosad banan
1 dl mjölk
1 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
2 msk rå kakao
1 dl hackade valnötter
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
*Blanda ihop alla ingredienserna och häll upp i muffinsformar.
*grädda i ugnen på 175° i 20-25 minuter.
kolafrosting:
1/2 fryst banan
1 dl kvarg
1 msk carobpulver
*mixa samman alla ingredienserna och servera till muffins :)

Grötfrukost igen och massa tankar kring psykiskohälsa

Kategori: Frukost

Godmorgon mina vänner !
Hoppas ni alla mår bra där ute. Jag själv mår helt okej denna onsdagsmorgon men jag har så mycket funderingar och jag känenr att det nu är dags för även mig att skriva av mig lite. Den senaste tiden har de bland bloggar och andra sociala medier pratats mycket kring näthat, ideal, ätstörningar och ''hälsa''. Jag vet inte riktigt vart jag står med alla mina åsikter kring dessa viktiga ämnen men senaste var jag inne och läste Fannys inlägg kring ätstörningar och det berörde mig verkligen. Det hon skriver kring skammen, inte bara vid ätstörningar utan vid allmänt dålig psykisk hälsa fick mig att verkligen tänka till och visst är ligger det en skam kring det där med psykisk ohälsa. men varför? vart kommer denna skam ifrån ? vart ifrån kommer alla fördomar och varför ska människor med psykisk ohälsa mötas med förrakt och avsmak? Precis som Fanny skriver behöver vi prata om det. Psykisk ohälsa är idag inget ovanligt, jag vet för att även jag har sett en hel del. Jag är inte riktigt redo ännu att berätta min historia kring psykisk hälsa/ohälsa och det kanske kan verka fegt men jag hoppas ni kan acceptera att jag helt enkelt inte är redo, ännu. Vad jag däremot kan säga är att allt fler undomar, så väl killar som tjejer idag lever under oerhörd press och stress. Jag vet vad självhat är jag ser dagligen folk ge sig ut i löparspåret, inte av glädje utan av måste. Jag ser dagligen folk sitta och slita sig i håret över de där sjukt svåra mattebockerna som de egentligen inte alls tycker är intressanta men det är ett ideal de själva har byggt upp, det är något de ''måste'' göra för att leva upp till sina egna krav. Jag ser folk stressa igenom livet och de pressar sig till det yttresta för att ''lyckas'' men när de väl nått fram till sitt mål är de ofta, ite alltid men ofta inte ett dugg lyckligare, bara trötta, urpumpade och känslan av oduglighet ligger fortfarde lika starkt gnagande i huvudet. Jag säger inte att detta gäller alla, men det gäller många, jag vet då jajg själv gick ut gymnasiet med toppbetyg och kom in på en av de svåraste högskoleutbildningarna som finns, ite av glädje utan för att jag trodde att det var vad som förväntades av mig. Jag vet för att jag har sett mina vänner hetsas till att göra samma sak. Jag vet för att det finns studier som visar att det idag skrivs ut sjukligt mycket antidepressiva preparat till fram för allt ungdomar. Så idag tänkte jag och jag önskar att ni också vill vara med mig att ägna denna dagen åt att stanna upp och tänka efter. Vad håller jag på med? Är jag lycklig? Ta en prommenad i skogen (om ni vill) i tystnad och bara var med dig själv, lägg dig på soffan (om ni vill) och ät glass och bara känn efter hur mår jag? 
eller ring en kompis och prata om något kul, ja bryt dina invanda mönster och stanna upp och tänk lite på dig själv, vad vill jag ? hur mår jag ? Nåja jag ska iaf göra mig en till kopp te och sätta mig och läsa en bok denna förmiddag, bara för att jag kan och vill. 

Dagens frukost bestod idag utav:
Dinkelgröt kokt med ägg toppad med fil rostade hasselnötter&pumpafrön, lingon och kokos !
Ha en fin dag, kramar!

Morotsfärgad sellerisoppa

Kategori: middag

Dagens lunch blev en smakrik soppa gjord på selleri. Det där med soppa kan jag tycka är lite svårt. Jag vet inte vad man sk aha till då jag kan tycka att mackor som visserligen är gott men det kan gärna bli lite tråkigt. Förra veckan fjorde vi majsplättar till Tomatsoppa men idag hade vi slut på ägg så plättar var ingen idé så istället blev det knäckematckor, kalkon, keso, spenat, svamp och lök som serverades till och det passade alldeles utmärkt till. Vad brukar ni ha till er soppa? 
Morotsfärgad sellerisoppa ( 2 personer):
200 g selleri
1 stor morot
1 msk olja
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lök
2 dl mjölk
örtsalt&peppar
champinjoner
bladspenat

*skala och tärna rotfrukoterna, stek dem tillsammans med löken i oljan.
*Häll på vatten och lägg i buljongtärningen, låt koka på svag värme under lock i ca 20 min
*mixa soppan 
*häll tillbaka i kastrullen och koka upp tilsammans med mjölken
*Smaka av med salt och peppar
*stek svampen och lite lök i en torr stekpanna
*Servera soppan med tillbehör 
enjoy :)
 

En helt ''vanlig'' frukost

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla frukostätare, Idag blev det en kanske tråkig och orginell frukost, men vem sa att tråkigoch orginellt inte kunde vara gott? 
Jag har blivit lite småförkyld och ville ha något lent till frukost och därav fick det bli fiiil, och jag hade nästan glömt hur fantastisk denna fil är, len, syrlig men ändå söt och krämig. Min favorit är Wampös Halmstadfil och Arlas extra krämiga fil. De är någon krona dyrare men det är de helt klart värda..

 
Dagens frukost bestod utav:
*massor av fiiiil
* dinkelflingor
*pumpakärnor
*blåbär
*Linfrön
*Mullbär
*Bovetepuffar
*drömlimpa
*smör 
*Skinka
*Gurka och spenat
*Proviva
*Vitt hallonte 
 

 

Chili con allt vad som hittas i kylskåpet

Kategori: middag

Japp, dagens lunch blev en gryta av allt möjligt, men det betyder inte att det inte blev bra för det, snarare tvärt om. Jag och min broder hjälpes åt att komma på vad vi skulle ha i och här har ni resultatet:
Recept: (blev exakt 6 portioner)
500g lammfärs
1 burk kidneybönor
1 burk svarta bönor
2 stjälkar seller
2 morötter
1/4 zucchini
1/6 aubergine
600g krossade romater
3 vitlöksklyftor
2 mindre gula lökar
1 röd chilifrukt
1 gul chilifrukt
1 tsk kanel
1 tsk spinkummin
2 tsk salt
svarpeppar
*Finhacka lök, vitlök, morot, seller och chili,fräs det i 1 msk olivolja samt 1 msk smör. 
*Tillsätt kryddor och 1 dl vatten, låt puttra i ca 3 min inanna du lägger i färsen och de krossade tomaterna.
*Tillsätt 2 dl vatten och låt koka under lock i 20 min
*Lägg i rästen av grönsakerna och låt koka ytterligare 10 minuter.
Servera med creme fraische, broccoli och bröd, enjoy :)

Lyxigt mellis

Kategori: Mellanmål

Förmiddagens mellis blev riktigt lyxigt
Frusen mellisbägare: (1 glas)
1/2 dl kvarg
1/2 dl keso
1 frusen banan
1 dl frusna hallon
1 msk honung
*mixa samman keso och kvarg och ställ i frysen 1-2 timmar det ska inte vara helt fryst utan bara väldigt kallt.
Mixa samman alla ingredienser och sleva upp i enn glas eller i en skål, enjoy :)
 

Pesto- och kesofyllda färsbiffar

Kategori: Allmänt

God morgon !
Idag blev det ingen frukostbloggning då jag dels inte kände för det (läs jag bara slängde ihop allt och det skulle inte blivit speciellt smickrande på bild) och dels hae jag ett inbokat morgonmöte som jag nu precis avslutat. Så som plåster på såren tänkte jag istället bjuda på ett middagsrecept. I lördags kväll gjorde jag något riktigt smarrigt till middag, tyvärr ger inte bilderna maten rättvisa men jag lovar att det såg bättre ut i verkligheten.
Middagen bestod nämligen av Keso- och pesto fyllda färsbiffar, ugnsrostad sötpotatis och ugnsbakade balsamicotomater.
Recpet (4 personer)
fyllda färsbiffar:
500g färs (jag hade blandfärs)
1/2 dl havregryn
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1/2 kruka hackad persilja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Fyllning:
4 msk röd pesto
1 burk keso
nymald svartpeppar
* Sätt ugnen på 175° blanda havregryn och mjölk och låt det stå ca 10 minuter
* Hacka under tiden vitlök, lök, persilja och rör sedan ner det tillsammans med ägg i grynblandningen
* Tillsätt färsen och kryddor, forma  smeten till 4 bollar och gör en ''grop'' i varje färsboll som du lägger i en välsmord ugnsform.
*Rör ihop keso och pesto och fyll ''groparna'' med röran innan du försigtigt nyper igen urgröpningen.  
* Tillaga i ugnen ca 30 minuter.
(min bror var hemma på middag och han är dessvrärre mjölkproteinintollerant så i hans biff bytta jag ut mjölken mot soyamjölk, keson mot skinka och smorde formen med mjölkfritt margarin)
*
Tag ut formen men se till att färsen verkligen är färdig, servera med valfri kolhydrat samt
 Ugnabakade balsamicotomater:
2 tomater
4 msk balsamvinäger
salt&peppar
*dela tomaterna på mitten, nagga dem med en gaffel och häll försiktigt på 1 msk balsamvinäker på varje halva (Häll sakta så att vinägern sjunker in i tomaten och inte rinner utanför). Salta och peppra, lägg tomaterna i en ugnsfast form och låt dem bakas i ugnen samtidigt som biffarna. 
Enjoy :)
 
 
 

HavregrynsGröt extra allt

Kategori: Allmänt

 
En grötig gröttallrik extra allt blev dagens frukost den fylldes med:
havregryn
ägg
linfrön
pumpafrön
mullbär
banan
blåbär
pecannötter
fil
 
 

En lunchtallrik, tack !

Kategori: Allmänt

15 minuter, ja längre tid tog den inte att slänga ihop en snabb, god, mättande och förgsprakamde lunch som idag bestod utav:
Tomater
blekselleri
zucchini
quinoa
aubegine
skogschampinjoner
avocado
Halloumi
keso
broccoli
listan blev lång och hela härligheten toppades med lime.

 

Lördasfrukost

Kategori: Frukost

Godmorgon ! 
Idag är det seriespel som står på schemat, jag ska alldeles strax bege mig till sporthallen för o heja fram mitt fd lag i badminton. Ha en fin dag.
Dagens frukost bestod utav kesobägare och en smörgås med skinka
Kesobägaren är keso varvat med filéead apelsin och toppat med pecan nötter. 
Dagens te är mitt nya favoritte, clippers Rise & shine, ett riktigt friskt och vårfräscht te. :)

RISE & SHINE

Kategori: Allmänt

 
 
 

Smörgåsfrulle

Kategori: Frukost

Godmorgon !
Det blev en enkel fruksot idag igen, men enkel behöver ju int betyda att det inte ä gott. Idag blev det drömlimpa med avocaoröra (mosa 1/2 avocado med 0,5-1 dl keso och bred på smörgåsen) och ruccola samt proviva fruktdryck.


Ha en bra dag, kramar.

Drömlimpan

Kategori: Brödbak

Japp döpte om den drömstadslimpan blev idag drömstadslimpan deluxe, eller som jag nu mera kallar den drömlimpan resultatet blev så bra att jag borde ta patent på det. Jag tycker bäst om bikarbonatsbröd men de blir ju gärna lite degiga och kompakta och vissa tycker bikarbonaten lämnar en viss bitter eftersmak men ack inte i detta fall... Perfekt luftighet, lagon sött och härligt mjukt. 
Här är receptet på drömstaslimpan som jag bakade häromveckan men idag kände jag för att piffa till den lite eller ja varför inte göra om den helt och hållet. Vill ni kanske ha receptet? klart ni vill.. och här kommer det :
Dröm limpa:
4 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl fiberrikade havregryn
1 dl vetekli
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lindrön
2 dl hackade nötter
3 msk avagesirap
1 stort rivet äpple
5 dl ekologiskt a-fil (3%)
1 ägg

Blanda ihop alla de torra ingrediensera. Tillsätt de blöta och häll i smeten i en bakplåtspappersklädd brödform (1,5 l). Toppa med lite frön om nu vill. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme på 175°. Tag ut skiva upp, äts till fördel med goooooda pålägg. Några favoriter finner ni HÄÄR.
 
Drömlimpan förtjänar en vacker inpackning. Jag vek ihop ett kakfatspapper och lindade in limpan med, gulligt !
 
 

Mamma lär mig laga husmanskost

Kategori: middag

 
 
Igårkväll kom mamma och gav mig iPaden och sade, det här vill jag ha till lunch imorgon! 
Chocken var hyffsat stor när jag insåg att hon skrivit ner nästan en hel A4 sida hur man gjorde, men tur var väll det för maten blev riktigt lyckad, mamma var mycket nöjd när hon åkte tillbaka till jobbet efter lunch.
 

Godmorgon

Kategori: Frukost

äppelmoset förvandlade den grå havregrynsgröten till en riktig festfrukost ! 

Nu på förmiddagen har jag fullt upp med jobb, bak och jag hade även tänkt hinna städa. Laddade upp med en klasisk frukost i form av havregrynsgröt med kanel och äppelmos. Samt ett kokt ägg och proviva fruktdryck. Téet för dagen blev clippers vita hallonte.

nyttiga äppelmuffins med kesogömma

Kategori: Allmänt

Idag blev det nybakat till mellanmål i form av äppelmuffins, de blev riktigt krämiga och äppel och kanel är verkligen den perfekta smakkombon. 
 
till 8 muffins behöver du:
2 dl bovetemjöl
1 dl quinoapuffar
1/2 dl kokosmjöl
1 dl majsmjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 msk kokossocker
1/2 dl äppelmos
1- 1,5 dl kokosmjölk
2 ägg
 
fyllning:
1 burk keso 
ca 1 dl äppelmos
2 msk kanel
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan de blöta. dela upp degen, som ska vara ungefär som en pajdeg i koncistens i tio bitar och tryck ut 8 av bitarna i muffinsformar. 
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela den i formarna. Gör små lock av resterande degbitar och täck över dina muffins med. Grädda i ugnen ca 20 minuter ! 

inspirationen hittade jag häääär
 
ha en fin dag, kramar!
 
 

EKOLOGISKT ÄPPELMOS !

Kategori: Allmänt

Mamma hade köpt massor av ekoogiska äpplen på ICA som hon sa att hon ksulle använda i jouicecentrifugen men nu var det nästan en vecka sedan och ingen jouice är ännu gjord så jag tog mig friheten att göra ett äppelmos av några utav äpplena. Det var superenkelt och blev riktigt gott. Jag hade inget socker i mitt mos och utan mosets söthet kommer endast från frukten själv och det blev sådär härligt syrligt istället för sockerbomben som ofta står i hyllorna i matbutikerna ! 

Kärna ur och tärna ca ett kilo äpplen, koka upp äppelbitarna med 5 dl vatten och låt koka tills de blivit mjuka (tog  ca 7 minuter). Häll av kokvattnet men spara ca 3 dl. Mixa äppelbitarna med vattnet till en slät smet. Häll upp i burkar och förvara i kylskåp. Tänk på att i och med att moset inte innehåller några konserveringsmedel så är det bäst att frysa in det du inte tänker använda inom en vecka annars blir det dåligt.

Lyxigt med hemmagjort mos !

Best served with heated milk !

Kategori: Allmänt

Godmorgon, hoppas ni haft en bra helg !
Jag har varit ute på äventyr, närmare bestämt så var jag och min familj igår i Kosta och kikade på glaskonst. De har så himla vackra saker där att jag bara vill ta med mig allt hem. Idag är iaf solen äntligen framme igen och jag täke ge mig ut på en kort morgon prommenad innan jag sätter mig ner och filar på lite idéer jag har. Senare väntar ett spännande makeupevent på Scandic plaza, jag hoppas på massor av inspiration och energi inför våren.

 

Startade dagen med en god frukost sm vanaligt. Idag blev det dinkelgröt med varm mjölk, banan, russin och mullbär. Samt kokt ägg, proviva fruktdryck och friggs mild vanilj!
 

Lördagsfrukost

Kategori: Frukost

Godmorgon på er ! 
Idag hade vi en riktig långfrukost i form av frukostbuffé som bjöd på kokta ägg, fil, färsk frukt, hembakt bröd, hembakta frallor och massor av annat gott. Tillsammans med familjen, en kopp te och lokaltidningens frågesport blev det en mysig lördagsmorgon (: 
 
 

Morgonstund

Kategori: Frukost

Det blev en mysig frukost följt av en prommenad i solen.
mjölkkokt dinkelgröt med keso, nötter och citrussallad

cupcakepremiär

Kategori: Frukost

Godmorgon på er ! 
Gud vad skönt jag sov i natt, vaknade och kände mig skönt utvilad. Skönt med tanke på att idag lär bli en tuff dag på sjukhuset, håll tummarna för mig...  Och vet ni vad, idag är det ingen vanligt dag nej för idag har bloggen microcupcakepremiär ! Det var nämligen vad min smarriga frukost bestod utav idag då jag kände för något extra lyxigt idag. vad åt ni till frukost denna torsdag ?


Recept med inspiration från emma:(1 pers, 2 cupcakes)

1 mosad banan
2/3 dl havregryn
1 krm bakpulver
1 msk carobpulver
några grovt hackade valnötter
lite vaniljpulver
1 ägg
 
*blanda alla ingredienser och häll i cupcakesformar, kör på högsta effekt i micron i 3 minuter, tag ut och toppa med:
topping/frosting:
lika delar keso och kvarg blandat med frysta hallon.

Det ser och låter avanerat med frukostcupcakes men gud så smidigtdet är, det tar ju faktiskt längre tid att koka gröt och bre en smörgås eller koka massa ägg och det är ju mycket roligare att experimentera lite ! enjoy !

mellisbars

Kategori: Mellanmål

i helgen gjorde jag lite mellanmålsbars. Om jag är ute och vill ha något mer än en frukt brukar jag ha med mig bars i väskan och jag brukar då köpa dessa men som sagt i helgen bakade jag egna och vet ni vad det bästa är ? man kan välja smak själv och slänga i nästan precis vad som helst, ta vad du gillar eller har hemma. 
(Recept till 10-12 bars)
Här är grunden och sedan är det bara att tillsätta mer ingredienser efter smak:
2 bananer
10 dadlar
2 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)
Jag gjorde mina med kola smak och tillsatte:
1 dl hackade hasselnötter
1/2 dl havregryn
1/2 dl quinoapuffar
1/2 dl gojibär
1/2 dl solrosfrön
2 msk carobpulver
mixa alla ingredienser och bred ut på en bakplåtspappersklädd form och grödda i ugnen ca 20 min.

Säkra kort

Kategori: Frukost

Efter gådagens ''misslyckade'' frulle blev det idag ett säkert kort i form av våfflor !
behöver jag ens säga att det blev gott?
recept(2-3 våfflor):
1 ägg 
1/2 banan
1 krm bakpulver
mixa ihop allt och grädda i våffeljärnet. Servera med rejäla tillbehör. för min del blev det kesolvarg och hallonsås.
Enjoy!

exerimenterar

Kategori: Allmänt

Godmorgon, idag skulle jag testa något nytt. jag följer Emma och hennes blogg och hon, precis osm många andra har skrivit mycket om chiagröten/puddingen och idag testade jag denna skapelse. det tog mig säker 20-30 minuter att göra iordning frukosten och när jag väl skulle sätta mig ner och äta detta som ser så fantastiskt gott ut blev jag besviken... kokosmjölken tog över all smak och chiafröna växte i munnen och ja, jag kunde verkligen inte äta det. Fluffet däremot är sen en tid tillbaka en favorit så min räddning denna morgon blev en burk keso med chokladfluff och en näve nötter. och vet ni vad ? det tog högst fem minuter att göra. Frågar ni mig är chiagröten överskattad... Jag ha testat att blanda chiafrön i davosgröt och dte bli supergott, det är även väldigt gott att blanda dem med mosade hallon men med kokosmjölken blev det helt enkelt för mycket, ja ja det ser ju gott ut iaf :)
 
HÄÄR hittar ni receptet om ni ändå skulle vilja testa ;)

Glassigt

Kategori: Allmänt

Om ni inte har testat kvargglass så måste ni göra det. Idag blev det just det till mellanmål men det passar lika bra till efterrätt som mellis elelr varför inte till frukost. Här är iaf min variant på fryst kvar/ kvargglass.
kvargglass med blåbär/kokossmak:
1,5-2dl kvarg
1 fryst banan
1 dl blåbar
1 msk kokos
mixa, tillsätt ev sötning, toppa med kokoschips :)

Drömstadslimpan

Kategori: Frukost

Hej på er !
Helgen är över och det är en ny vecka, ny månad och visst känns det att våren är på ingång? Jag tillbringade iaf flera timmar ute i den härliga vårsolen denna helgen. Idag är det dock lite kyligare så det blev en frukost framför brasan.
ha en fin dag, kramar
Frukosten idag blev, nybakad drömstadslimpa (recept kommer) med kalkon, avocado oh keso. Samt proviva blodapelsin och  clippers hallonte.

Frukost på resande fot

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Jag var uppe med tuppen idag och hann bara slänga i mig en yoghurt och en banan. (kanske var lite med flit då jag älskar espressohouse). Nåja nu sitter jag på tåget mot bästkusten, mumsar på en god kalkonsmörgås, ser på serier och dricker favoriten, en stor soyalatte ! 
ha det gott <3

Sista dagen i Stockholm

Kategori: Frukost

japp, imorgon åker jag vidare till småland och lämnar Stockholm för denna gången, det har varit så härligt o hälsa på alla vännerna här och jag känner verkligen att jag längtar tillbaka nu. Men jag är nog inte riktigt redo ännu men vistelsen här har verkligen gett mig ny energi och något att sträva mot. Ja ja nog med sentimentalt tjat jag vet att det varit dålig uppdatering här men har haft fullt upp lovar att bättra mig, har shoppt massa nya sppännane saker som jag tänkte visa er så småningom men det får bli när jag kommit hem ! Nu ska jag städa min lägenhet och börja packa lite smått. jag är redo för dagen med en god frukost i magen i form av ugnsbakad choklad/hallongröt :)