signesgoda.blogg.se

Bara det allra bästa, det goda !

Kycklingsoppa och tre saker jag längtar efter just nu.

Kategori: Glutenfritt

Äntligen helg ! 
visst är det underbart när tiden går och man känner att livet på något vis ''går vidare'' det finns så mycket spännande som vi har framför oss och som vi kan uppleva... I fömiddags var jag ute och gick en liten prommenad för att få lite frisk luft, vinterluften är så härlig och syrerik just nu och jag älskar känslan när man kommer in och är alldeles rosig om kinderna efter en stund i den kalla luften. När jag var ute och gick fick jag ett så otroligt sug efter löpningen. Tänk att snöra på sig löparskorna och bara springa, springa utan att tänka, utan mål och bara rensa huvudet på tankar. Men jag vet att jag inte är redo för det ännu, min kropp är inte i form och jag vet att hetsen och tankarna kommer driva på. Jag längtar efter att löpa långa rundor av glädje, jag längtar efter att känna mig trött i kroppen på det där sköna sättet som man bara känner efter ett riktigt hårt träningspass, jag längtar efter att slippa kontrollbehovet, jag längtar efter att känna mig hel och jag längtar efter att andas in all frisk luft och verkligen känna att jag lever... Tänk när löparlyckan är tillbaka och jag kna känna glädjen i löpningen igen, tänk när stressen och oron i kroppen ite längre finns och jag bara kan släppa loss på riktigt... Jani förstår att tankarna verkligen flög iväg på min lilla prommenad som varade ca en kvart, men det var så härligt att kunna andas. När jag sedan kom in så lagade jag en god sopplunch till mig och mamma. Det blev en röd kycklingcurrysoppa. som till fördel serverades med en klick matyoghurt samt hembakt bröd, smör och ost.
och här får ni receptet: (2personer)
1 mindre zucchihi
1 stor morot
1 msk tomatpuré
2 kycklingfiléer (ca 250g)
2 msk kycklingfond
1 gul lök
7 dl vatten
1 tsk salt
1/2-1 msk curry
4 msk matyoghurt
1 msk olivolja
 
*skär moroten och zucchinin i mindre kuber
*koka upp vatten tomatpuré och fond
* lägg i grönsakerna och låt koka i 4-5 min
*kacka under tiden löken och skör kycklingen i strimlor
* stek kyckling och lök i olja, salt och curry
* lägg i kyclingen och läken i soppan tillsammans med grönsakerna och låt koka ytterligare 2 minuter
* lägg upp i två skålar klicka i matyoghurt
klart att servera, snabbt, enkelt, gott och värmande. Vi hade även hemakt quinoa/nötbröd med smör och ost till :)
 
(för mjölkproteinfri byt ut smör och ost mot vegetabiliskt matfett och annant smörgåspålägg samt uteslut matyoghurten och byt eventuellt ut 2 dl vatten mot 2 dl soya/havregrädde samt se till att du väljer en fond utan mjölkprotein)
Enjoy !
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: